Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο αγώνας αρχίζει και αποδίδει καρπούς / Θεομηνία

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  ΣΚΟΠΕΛΟΥ

                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σκοπελίτη- Σκοπελίτισσα,

    Σε μια περίοδο που το λαϊκό κίνημα προσπαθεί να ορθώσει τείχος αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τις επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις,
η απόσπαση έστω και κάποιων μικρών κατακτήσεων δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.Με τη δική σας καθοριστική
συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της Λαϊκής Επιτροπής, τη δραστηριοποίηση και τη δημοσιότητα, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, που πήραν οι συσκέψεις και τα αιτήματα των μαζικών φορέων του νησιού μας, μετράμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Ήδη έχει υπογραφεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η παράταση της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου μας για έξι μήνες, μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Επίσης, σύμφωνα και με τα αναγραφόμενα στον τοπικό Τύπο, σύντομα θα υπογραφούν οι αποφάσεις για τη χορήγηση κονδυλίων που θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των λιμανιών και για αντιπλημμυρικά έργα. Οι αγώνες μας λοιπόν πρέπει να ενταθούν προς την κατεύθυνση της πλήρους ικανοποίησης του πλαισίου των αιτημάτων που είχαμε θέσει από την αρχή. Κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση στην πάλη μας  ΓΙΑ:

-  ΑΜΕΣΕΣ Πλήρεις αποζημιώσεις των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, οχήματα, κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,  με επάνοδο κλιμακίων του Μηχανικού και στοχευμένο προγραμματισμό,  των ζημιών  στο  Λιμάνι, το επαρχιακό οδικό δίκτυο και τις παραλίες.
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΝΦΙΑ για το νησί τα έτη 2015-2016.
-ΑΜΕΣΗ Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε Εφορία, ΟΑΕΕ, Τράπεζες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Προσωρινή απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ. Ρύθμιση των δανείων.
-ΕΞΑΙΡΕΣΗ  της Σκοπέλου από την εξίσωση συντελεστών ΦΠΑ.
-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με 100% κρατική χρηματοδότηση των ζημιών σε  όλες τις υποδομές (αγροτική οδοποιία, ύδρευση –αποχέτευση-Βιολογικό κ.λπ.), αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία (Κάστρο).
-ΜΕΛΕΤΕΣ για αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των οικισμών του νησιού και για  αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, Κέντρου Υγείας, γυμναστηρίων κ.λπ.
-ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ και Αντισεισμικά έργα με κρατικά κονδύλια από έναν Ενιαίο Φορέα Κατασκευών.

Σκόπελος 10/12/2015
Κοινοποίηση