Διαφημίσεις

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Εορτές της Ι.Μ.Χαλκίδος

Χαλκίδα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως και Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, αναφερθείς στα χαρακτηριστικά του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος αποτελεί πρότυπο ζωής για τον κάθε χριστιανό.
Ανήμερα της εορτής, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.
Σημειώνεται ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου αποτελεί Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες του οποίου συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο, ενώ είναι ένας από τους ιστορικούς Ναούς της Πόλεώς μας, στον οποίο συχνά πήγαινε και ο Άγιος Νεκτάριος, όταν υπηρετούσε ως Ιεροκήρυξ Ευβοίας (1891-1893).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανήμερα της εορτής, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου (μετά την Χριστού Γέννηση), μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία.
Στην Ενορία αυτή, διακονεί ως Προϊστάμενος ο πνευματικός υιός του Σεβασμιωτάτου Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, ο οποίος είχε και την ονομαστική του εορτή και γι’ αυτό ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε μαζί του, με την συμμετοχή και του αυταδέλφου του π. Στεφάνου, Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, του Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Παπαβασιλείου, αφυπηρετήσαντος Εφημερίου Ν. Αρτάκης και του Πρωτοδιακ. Νεκταρίου Ευγενικού.
Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πολλούς πιστούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Απολογία του Αγίου Σταφάνου προς τους διώκτες του, όπως περιγράφεται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, ενώ πριν την Απόλυση αναφέρθηκε με καλούς λόγους και ευχήθηκε εόρτια προς τον πνευματικό του υιό π. Στέφανο, ο οποίος διακονεί και στην Γραμματεία της Ι. Μητροπόλεως.

           
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοδιάκονό του π. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρύνθου, όπου παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Κατηχητικής Συντροφιάς των παιδιών της Ενορίας του Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου.
Εκεί, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο ο Εφημέριος της Ενορίας Οικον. Κυριακός Κοκκάλας, Ιερείς πλησιοχώρων Ενοριών, η Δήμαρχος Ερετρίας-Αμαρύνθου κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, οι γονείς με τα παιδιά τους, τα οποία συμμετείχαν στην Εορτή, πολλοί άλλοι ενορίτες που είχαν προσέλθει και οι εκλεκτοί κατηχητές και κατηχήτριες.
Την Γιορτή άνοιξε και παρουσίασε ο π. Κυριακός Κοκκάλας και περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και επίκαιρα Αγιογραφικά Κείμενα, κάλαντα από την πλούσια δημοτική μας παράδοση, με θέμα τα Χριστούγεννα και την εορτή του Αγίου Βασιλείου, μέσα από τα οποία, τα παιδιά παρουσίασαν, με τον δικό τους ανεπιτήδευτο τρόπο, το νόημα των γεγονότων αυτών.
Στο τέλος της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Ιερέα π. Κυριακό και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής, οι οποίοι ήταν ο συνταξιούχος π. Γεώργιος  Παπαχαραλάμπους, η πρεσβυτέρα Αικατερίνη Μπιμπή-Κοκκάλα, ο Διευθυντής των Χορωδιών παιδιών και ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας κ. Γεώργιος Αντωνίου, τα μέλη της Ορχήστρας κ. Αντώνιος Ακριώτης (Ακορντεόν ) και κ. Μαριάννα Μπόχτη (Αρμόνιο ), ο χοροδιδάσκαλος κ. Βαγγέλης Γιαννακάρας, ο κ. Χρήστος  Κηρύκος , Διευθυντής  του Δημοτικού  Σχολείου Αμαρύνθου, οι κ. Ευφροσύνη Ψωμά, Ιωάννα Σταμέλου, Χρυσάνθη Μπόλωση και Ελένη  Μακρή και η κ. Μαρία Αποστόλου, Φιλόλογος του Λυκείου Αμαρύνθου και φυσικά και πρώτιστα τα παιδιά των Κατηχητικών της Ενορίας. Σε όλους ο Σεβασμιώτατος προσέφερε αναμνηστικές ευλογίες, ενώ η όλη γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.


Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505

Δεν υπάρχουν σχόλια: