Διαφημίσεις

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΪΔ / ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΚΗΣΤΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΪΔ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

Με λαμπρότητα και πληθωρική παρουσία των πιστών, παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, πανηγύρισε η Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος  Λίμνης το Σαββατοκύριακο 31.10/1.11. 2015, προεξάρχοντος του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Ι. Παράκληση προς τιμήν του Οσίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ομίλησε διδακτικά προς το πλήθος των προσελθόντων προσκυνητών, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «Στις στρατιωτικές Σχολές οι υποψήφιοι αξιωματικοί ονομάζονται δόκιμοι, διότι κατά το χρονικό διάστημα των σπουδών τους δοκιμάζονται, εκπαιδεύονται κι όταν τελειώσει επιτυχώς η δοκιμασία τους, προάγονται και γίνονται αξιωματικοί. Επίσης δόκιμοι ονομάζονται όσοι πηγαίνουν να γίνουν μοναχοί. Διότι κι αυτοί δοκιμάζονται στο Μοναστήρι, πριν γίνει η μοναχική κουρά τους.
Στους πνευματικούς αγώνες και στα πνευματικά παλαίσματα ποιοί είναι δόκιμοι ενώπιον του Θεού; Ποιοί κρίνονται άξιοι;
Απαντά ο απόστολος Παύλος, γράφοντας στη Β ́ προς Κορινθίους Επιστολή του: «Δεν είναι δόκιμος και άξιος βραβείου εκείνος που συνιστά τον εαυτό του, αλλά εκείνος που ο Κύριος τον συνιστά». Σύμφωνα με τον ορισμό του Απ. Παύλου δόκιμος δεν είναι εκείνος που αυτοθαυμάζεται ως δίκαιος η αυτοσυστήνεται στους άλλους ως ενάρετος, αλλ’ εκείνος του οποίου τα έργα ευλογεί ο Θεός.
Μας κάνει εντύπωση ότι όπως οι υποψήφιοι αξιωματικοί, οι υποψήφιοι μοναχοί η οποιοιδήποτε άλλοι υποψήφιοι πρώτα δοκιμάζονται και κατόπιν προάγονται και λαμβάνουν τα αξιώματα, έτσι και οι πιστοί χριστιανοί πρώτα δοκιμάζονται, για να αποδείξουν επάνω στα πράγματα εάν είναι όντως άνθρωποι του Θεού. Ο λόγος του Θεού μας βεβαιώνει ότι ο Θεός δοκιμάζει τους δικούς Του ανθρώπους. «Ως χρυσόν εν χωνευτηρίω εδοκίμασεν αυτούς».
Ο Όσιος Δαυΐδ δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε άξιος, γι’ αυτό και παρέχει συστάσεις γι’ αυτόν ο ίδιος ο Κύριος. Στους δοκιμασθέντες παρέχει συστάσεις ο Θεός και σ’ αυτή τη ζωή, διότι ευλογεί τα έργα τους και τη διακονία τους, αλλά και στην άλλη ζωή, διότι τους επαινεί δημοσίως ενώπιον των αγγέλων και των ανθρώπων λέγοντας: «Δεύτε οι ευλογημένοι του πατρός μου»!

Κατά την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, έχοντας συλλειτουργούς, εκτός από τον άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Νικόδημο και τον άγιο Καθηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη, πολλούς ακόμη Ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, όπως και παρεπίδημους - προσκυνητές, αλλά και τους Ιερομονάχους αδελφούς της Μονής.
Μετά την ανάγνωση της διατεταγμένης περικοπής του Ευαγγελίου (Λουκ. 16, 19-31), ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στον πλούσιο της Ευαγγελικής Περικοπής, ο οποίος ευφραινόταν «καθ’  ημέραν λάμπρώς», θέτοντας τον προβληματισμό, με τί ευφραίνεται καθημερινά ο καθένας και αντιπαρέβαλε την διαφορά της υλικής και γήινης ευφροσύνης με την αιώνια και άφθαρτη. Παράλληλα προέβαλε το πρόσωπο του τιμωμένου Οσίου Δαυΐδ, ο οποίος προτίμησε την πτωχεία και είχε την αιώνια απολαβή του πτωχού Λαζάρου.
Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στο Μοναστήρι και την συγκίνηση του για την πολυπληθέστατη παρουσία των πιστών προσκυνητών, οι οποίοι, παρά το δριμύ ψύχος και την συνεχή δυνατή βροχή, κατέκλυσαν την Ι. Μονή, οι οποίοι διηκόνησαν το αναλόγιο, ενώ συνεχάρη τον άγιο Καθηγούμενο π. Γαβριήλ και τους αδελφούς της Μονής, τους αγίους ιεροψάλτες, καθώς και όλους τους διακονήσαντες την Ιερά Μονή για την αγαθή έκβαση της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους εόρτια, ιδιαιτέρως στον εορτάζοντα αδελφό της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Δαυΐδ Ψαράκη.
Η πάντα φιλόξενη Ι. Μονή Οσίου Δαβίδ επεφύλασσε για όλους τους προσκυνητές, και τις δύο ημέρες, ζεστή φιλοξενία και διανομή ευλογημένου φαγητού.

                                                Φωτογραφίες: Χρήστος ΒασιλείουΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΚΗΣΤΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ


Τιμητική Συναυλία - Αφιέρωμα στην μεγάλη ελληνίδα ερμηνεύτρια ΑΛΚΗΣΤΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια των φετινών ΚΓ΄ Δημητρίων, τα οποία διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του εκλεκτού μουσικού, θεολόγου και κατηχητού κ. Δημητρίου Παπαθανασίου.
Στη Συναυλία παραβρέθηκε η ίδια η ερμηνεύτρια κ. Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τιμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την 40χρονη προσφορά της στην ποιοτική ελληνική μουσική και ευρύτερα στον νεοελληνικό πολιτισμό.
Η Συναυλία υπήρξε λαμπρή και άρτια οργανωμένη και αυτό γιατί όλοι οι συντελεστές συνεργάστηκαν άψογα και με πνεύμα αυτοθυσίας, ενώ απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο τα τραγούδια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, τα οποία αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές του κάθε ακροατή.
Η προσέλευση των κατοίκων της Πόλεώς μας ήταν συγκινητικά μεγάλη (το Συνεδριακό Κέντρο αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει το πλήθος των ανθρώπων), γεγονός που φανερώνει ότι οι Χαλκιδείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας, «διψούν» για ποιότητα σε όλες τις μορφές της τέχνης, ενώ παράλληλα και με αυτή τους την παρουσία έδειξαν ότι σέβονται, τιμούν και συντρέχουν το έργο της Τοπικής Εκκλησίας –δικό τους έργο στην πραγματικότητα- που με τις κάθε μορφής εκδηλώσεις Της είναι πάντα κοντά στο Λαό διδάσκοντας, ενημερώνοντας, νουθετώντας.
Αυτή η πληθωρική παρουσία του λαού της Χαλκίδος συνετέλεσε και στην συλλογή αρκετών τροφίμων για την ενίσχυση του συσσιτίου του Μητροπολιτικού μας Ι. Ναού, από το οποίο σιτίζονται καθημερινά 373 συνάνθρωποί μας και φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Εκκλησίας μας, όπου 312 άνεργοι και ανασφάλιστοι βρίσκουν καταφυγή και βοήθεια, αφού η συναυλία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Στην αρχή της Εκδήλωσης, ο Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Χρήστου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους με μια ζεστή και σύντομη προσλαλιά, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία που έδωσε ώστε να πραγματοποιηθεί η Συναυλία, ενώ, απευθυνόμενος στην κ. Άλκηστη Πρωτοψάλτη, την καλωσόρισε, λέγοντάς της: «Τα τραγούδια σας, επιτρέψτε μου να πω, ότι είναι κυριολεκτικά «βγαλμένα απ’  τη ζωή» και σ’ αυτό συντελεί κυρίως η δική σας ερμηνεία∙ η καθαρή, η κρυστάλλινη, η γεμάτη συναίσθημα, η γεμάτη ζωή! Κι επειδή μέσα στην Εκκλησία αγωνιζόμαστε για τη ζωή να μιλάμε και τη ζωή να κηρύττουμε και στη ζωή να καλούμε τους ανθρώπους να γίνουν μέτοχοι, είστε το πλέον κατάλληλο πρόσωπο από τον χώρο της μουσικής, που θα μπορούσαμε να προβάλλουμε και να τιμήσουμε, επειδή ακριβώς τραγουδάτε τη ζωή».


Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Καψάλη, με γλαφυρό τρόπο, παρουσίασε την προσωπικότητα και το έργο της κ. Άλκηστης Πρωτοψάλτη και την προσφορά της στην ελληνική μουσική, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με το λαμπερό χαμόγελο, τη μεγάλη καρδιά και την μεταξένια φωνή της, δεν σταματά ποτέ να μας τραγουδά και να μας γεμίζει ελπίδα, πως είμαστε ακόμα ζωντανοί... Κι’ όσο ζούμε μαζί με τους ανθρώπους, δηλαδή τις εικόνες του Θεού μας, θα ζούμε παντοτινά και αιώνια».
Κατόπιν, άρχισε το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, το οποίο περιελάμβανε δεκατέσσερα από τα αγαπημένα τραγούδια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, σε στίχους μεγάλων ελλήνων συνθετών και ποιητών: «ΑΝΘΡΩΠΩΝ  ΕΡΓΑ», «ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ», «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»,  «ΛΑΒΑ», «ΔΙΚΑΙΩΜΑ», «ΤΑ  ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ  ΛΑΪΚΑ», «ΘΕΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ», «ΝΑ ‘ΤΑΝ  Η  ΧΑΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ», «ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ», «ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ (ΚΡΙΝΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΟΥ)», «ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ», «ΤΟΥ ΑΗ  ΓΙΩΡΓΗ», τα οποία ερμήνευσαν εξαιρετικά η Φωτεινή Καπαγιάννη και ο Γιώργος Δρακούλης, οι οποίοι απέσπασαν το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια του κοινού, αλλά και της ιδίας της κ. Άλκηστης Πρωτοψάλτη.
Ο Διευθυντής της Ορχήστρας κ. Δημήτριος Παπαθανασίου, οι μουσικοί Όλγα Κετσεμενίδη στο πιάνο, Ρέα Κάβουρα στο ακορντεόν, Πόπη Στρατάκια στο συνθεσάιζερ, Δημήτρης Μακρής στο βιολί, Μαρία Σωτηροπούλου στο φλάουτο, Αναστάσης Φριτζέλας στο κλαρινέτο, Χρήστος Μαρμαρινός στο κλαρίνο, Νίκος Μπόμπορης και Κίμωνας Μπέκος στην κλασσική κιθάρα, Δημήτρης Κικίδης στο ηλεκτρικό μπάσο, Κώστας Μίχος στη ντράμς, Χρήστος Κοκοκύρης στα κρουστά και Παναγιώτης Παπαθανασίου στο μπουζούκι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στην πραγματικότητα «ένα κομμάτι από την ψυχή τους» για την πραγματοποίηση  της εκδήλωσης.
Μετά τα δώδεκα τραγούδια, ο μαέστρος κ. Παπαθανασίου κάλεσε στη σκηνή την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία καταχειροκροτούμενη από το κοινό, ανέβηκε συγκινημένη στη σκηνή και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση και την τιμή προς το πρόσωπό της, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην παρουσία του κόσμου, ο οποίος της δίνει όλα αυτά τα χρόνια την δύναμη «να προσγειώνει και να απογειώνει τα όνειρά της», λέγοντας χαρακτηριστικά: «τίποτα δεν πήγε χαμένο όλα αυτά τα χρόνια, γιατί τόσες χιλιάδες ψυχές και τόσες χιλιάδες μάτια κοιτάξαμε τον Ουρανό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη της προς τον Θεό για τις ευεργεσίες Του στη ζωή της και καταχειροκροτήθηκε από όσους προσήλθαν στη Συναυλία, οι οποίοι ζητούσαν ξανά και ξανά να παραμείνει στη σκηνή και να τραγουδήσει.
Υπακούοντας στις παραινέσεις των ανθρώπων, τραγούδησε με την συνοδεία της Ορχήστρας το κομμάτι «Η ΣΩΤΗΡΙΑ  ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» και με την ερμηνεία της συγκλόνισε όλους τους παρισταμένους, οι οποίοι με θερμά χειροκροτήματα και επευφημίες την ευχαριστούσαν.


Όπως πάντα, ιδιαίτερη και με νόημα ήταν η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος, καταρχήν, με πολύ θερμούς λόγους συνεχάρη και ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου, Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου για την διοργάνωση της συναυλίας, τα μέλη της Ορχήστρας, τα οποία κατέβαλαν πολλούς κόπους για την πραγματοποίησή της, τους ερμηνευτές κ. Καπαγιάννη και κ. Δρακούλη και όλους εκείνους που συνέβαλαν στην διοργάνωση της άψογης Συναυλίας, την οποία προσέφεραν στο κοινό της Χαλκίδος.
Στάθηκε, όμως, ιδιαιτέρως στο πρόσωπο του ταλαντούχου μαέστρου κ. Δημήτριου Παπαθανασίου, ο οποίος, από βρέφους γαλουχήθηκε στους κόλπους  της Αγίας Εκκλησίας, χειροθετηθείς Αναγνώστης από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο τον Α΄ και, σε ώριμη πλέον ηλικία, έλαβε την απόφαση να αφιερωθεί στο Θεό και να εγκαταβιώσει ως μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, στην οποία από έτους και πλέον είναι δόκιμος, και να χειροτονηθεί, ακόμη, Διάκονος και Ιερομόναχος, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της Ι. Μονής. Συνεχάρη τον κ. Παπαθανασίου, ενώ, παράλληλα, καταχειροκροτώντας το πλήθος του κόσμου συνέχαιρε και εξέφραζε το «Αμήν», τη συμφωνία του, στην από καιρό γνωστή, απόφαση του κ. Παπαθανασίου.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, και με αφορμή τη φράση της κ. Καψάλη, από την παρουσίαση του έργου της κ. Πρωτοψάλτη, ότι είναι «ταξιδεύτρια ψυχών», τόνισε ότι ο χαρακτηρισμός αυτός αποδίδει την πραγματικότητα της καλλιτεχνικής προσφοράς και του έργου της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η οποία, όπως είπε, «ανοίγει παράθυρα για να μπει φως», ενώ, λαμβάνοντας αφορμή από το τραγούδι «Η σωτηρία της ψυχής», το οποίο ερμήνευσε, τόνισε ότι «μια ανθρώπινη ψυχή αξίζει περισσότερο απ' όλο τον κόσμο και ότι όσοι έχουν την ευθύνη της αγωγής ή την δύναμη της εξουσίας θα πρέπει διαρκώς να θυμούνται και να θυμίζουν ότι είμαστε ψυχές, ότι έχουμε ψυχές».
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο δεύτερο όνομα, που έλαβε κατά την βάπτισή της η κ. Πρωτοψάλτη (Άλκηστις – Σεβαστή), επεσήμανε ότι εκφράζει και αυτό την πραγματικότητα, αφού μέσα από την τεσσαρακονταετή προσφορά και πορεία της, έχει καταστεί άξια σεβασμού και γι’ αυτό, απευθυνόμενος στην ίδια της είπε: «Δεν σας τιμούμε εμείς απόψε. Εσείς τιμάτε εμάς με το έργο και την παρουσία σας».
Κλείνοντας δε την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, χαρακτήρισε την κ. Πρωτοψάλτη μία από τις καλύτερες πρέσβειρες της Πατρίδος και της Πίστεως και την προέτρεψε: «όπου ευρίσκεσθε, να τραγουδάτε Ελλάδα και Πίστη», ενώ καταλήγοντας είπε: «Δεν ξέρω αν ‘‘έχει η χαρά οικόπεδο’’, πάντως έχει σίγουρα εγκατασταθεί στην καλή καρδιά της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, γιατί εμπνέει και ξεσηκώνει μόνο όποιος έχει καρδιά».


Αμέσως μετά την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος απένειμε στην κ. Άλκηστη Πρωτοψάλτη μια αγιογραφημένη Ιερά Εικόνα της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, από το αγιογραφείο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, για να την τιμήσει «για την προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό», κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα του λαού της Χαλκίδος, ο οποίος και με αυτό τον τρόπο έδωσε το «σύμψηφό» του για την πρωτοβουλία αυτή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου.
Εμφανώς συγκινημένη η κ. Πρωτοψάλτη παρέλαβε το Ιερό Εικόνισμα και με ευλάβεια το ασπάστηκε, ενώ ευχαρίστησε και πάλι τον Σεβασμιώτατο για την τιμή και συνεχάρη την Ορχήστρα, τους ερμηνευτές και τον μαέστρο για την Συναυλία και την απόδοση των τραγουδιών της.
Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού την έκανε να ανέβει και πάλι στη σκηνή, όπου ερμήνευσε το γνωστό τραγούδι «ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ», γοητεύοντας όλο το κοινό, το οποίο από πολύ νωρίς είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου, σε τέτοιο σημείο ώστε πολλοί να μην εξασφαλίσουν μια θέση. Ευτυχώς οι διοργανωτές, σε άριστη συνεργασία με την φιλοξενούσα την Συναυλία Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, είχαν φροντίσει ώστε, στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου, να υπάρχουν γιγαντοοθόνες με άψογη εικόνα και ήχο, που αναμετέδιδαν όλα όσα συνέβαιναν στην αίθουσα.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους πολλοί Κληρικοί, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπάνος, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ κ. Λίλιαν Ζλακώνη, ο τ. Υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως και τ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός, η τ. Βουλευτής κ. Αικατερίνη Περλεπέ, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ και τ. Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μανιάτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.
Ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και τα μέλη της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού του Κέντρου ιδιαιτέρως ευχαριστούν για την υλοποίηση της Συναυλίας:
·           Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.
·           Τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Φάνη Σπανό, τους συνεργάτες του και τους εργαζομένους στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, για την παραχώρηση  του Συνεδριακού Κέντρου.
·           ​Τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνη και την πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ κ. Λίλιαν Ζλακώνη.
·           Τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος μετέδωσε ζωντανά την Συναυλία, καθώς και όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή της Συναυλίας και την δωρεάν δημοσίευση των ανακοινώσεων και των Δελτίων Τύπου.
·           Όσους προσήλθαν και όσους έφεραν τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση των πτωχών και αδυνάτων συνανθρώπων μας.


                                             Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου


Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505

Δεν υπάρχουν σχόλια: