Διαφημίσεις

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση World Travel Market του Λονδίνου αποτελεί το βαρόμετρο των προβλέψεων της τουριστικής κίνησης για την επόμενη χρονιά. Στην χρονική στιγμή που διεξάγεται η έκθεση, το δείγμα των προκρατήσεων είναι αρκετό ώστε να αποσαφηνιστούν οι τάσεις της διεθνούς αγοράς.
Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη προβεί στην αγορά ή απελευθέρωση των slots στα αεροδρόμια ενδιαφέροντος τους, με συνεπακόλουθη την αύξηση ή  μείωση των αεροπορικών θέσεων. Στην περίπτωση της Ελλάδος, η αύξηση της αεροπορικής κίνησης που καταγράφηκε το 2015 , δείχνει να συνεχίζεται και το 2016.

Με καταγεγραμμένο τον αριθμό των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, η μέχρι στιγμής αύξηση προσδιορίζεται περίπου στο 6%. Για όλο το έτος 2014 οι σχετικές αφίξεις έφτασαν τις 14.161.445,  ενόσω για το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2015 έκλεισαν στις 14.970.615.

Για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, οι διεθνείς αφίξεις το 2015 έφτασαν τις 159.326,  ενόσω για όλο το 2014 τις 141.161. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2015 αποτελεί έτος ρεκόρ αφού ξεπέρασε ακόμη και το 2002 με τις 155.938 διεθνείς αφίξεις.

Με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως διεθνή τουριστικό προορισμό, επαγγελματίες του χώρου θεωρούν ευκαιρία την προσέλκυση περισσότερων αλλά και ποιοτικότερων τουριστών στις Β. Σποράδες. Επιτυχία θα θεωρηθεί η πλήρης  ικανοποίηση όσων προτιμήσουν τον προορισμό, μέσω των ποιοτικών υπηρεσιών αλλά και των υποδομών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η απόφαση για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου και της Σκιάθου. Θεωρείται βέβαιο στους τουριστικούς κύκλους ότι ο ιδιώτης επενδυτής θα αναπτύξει marketing προορισμού με συνεπακόλουθη την αύξηση της επιβατικής κίνησης, αφού αποτελεί πηγή εσόδων.


Γιώργος Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: