Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Σε απόγνωση η Χώρα της Σκοπέλου λόγω της θεομηνίας

Τα αποτελέσματα της χθεσινοβραδινής πρωτοφανούς καταιγίδας στη Χώρα της Σκοπέλου(εδώ), φάνηκαν με το ξημέρωμα. Κομμένοι δρόμοι στο οδικό δίκτυο (λιμάνι,περιοχή Αγνώντα),οχήματα και μοτοποδήλατα παρασύρθηκαν ακόμα και μέσα στη θάλασσα, μαγαζιά πλημμύρισαν από τα λασπόνερα με ανυπολόγιστες ζημιές μέχρι στιγμής και άλλα έπαθαν ολικές ζημιές.
Ευτυχώς όμως που δεν υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές παρά μόνο κάποιοι μικροτραυματισμοί.Τις πρωινές ώρες υπήρξε διακοπή ρεύματος ενώ για την ύδρευση γίνονται προσπάθειες επανασύνδεσης .
Η Πυροσβεστική εκτελεί συνεχώς αντλήσεις νερού από μαγαζιά και σπίτια ενώ η αστυνομία προσπαθεί και αυτή με τη σειρά της να βοηθήσει όπου χρειάζεται. Όπως μάθαμε, άνδρες της Πυροσβεστικής Βόλου θα μεταβούν το συντομότερο στη πληγείσα περιοχή για να βοηθήσουν και αυτοί στην αποκατάσταση των ζημιών. Στα πρόσωπα όλων υπάρχει μια απόγνωση, μια έκπληξη για αυτό που είδαν χθες το βράδυ να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Περιουσίες σε λίγα λεπτά να χάνονται μέσα στη πρωτοφανή θεομηνία, που αξίζει να πούμε ότι συμβαίνει για πρώτη φορά στο νησί της Σκοπέλου. Αρκετοί είναι αυτοί που καταλογίζουν ευθύνες για το μπάζωμα του παλαιού ρέματος που υπήρχε μέχρι το 1980 στη θέση Λίμνη (από το γεφυράκι και μέσα).Ίσως για άλλη μια φορά, η φύση να εκδικείται τον ανθρώπινο παράγοντα. 
Με τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Γλώσσα δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα αφού γίνανε προσπάθειες και καθαρίστηκε από μπάζα που είχαν πέσει.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Σκόπελο ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία. Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αντιπεριφεριάρχη για τις Β.Σποράδες, Νίκο Πλωμαρίτη βρίσκεται, ήδη στην Σκόπελο, ενώ έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15.00μ.μ.) για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των « πληγών » που άφησε η θεομηνία.
Ας ελπίσουμε να γίνει σύντομα οι απογραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν-αποκατασταθούν οι πληγέντες όπως και το λιμάνι - δρόμοι.















Κοινοποίηση