Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ήρθαν για να βοηθήσουν την πληγωμένη Σκόπελο

Για την πληγωμένη Σκόπελο κατεύθασαν σήμερα 24/9 το μεσημέρι, δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν στην, όσο γίνεται γρηγορότερη, αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική καταιγίδα που έπληξε το νησί πριν 2 ημέρες.Συγκεκριμένα μετά από συνεννόηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού  ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη δόθηκε εντολή για άμεση βοήθεια στο νησί της Σκοπέλου.

Αποβιβάστηκαν στο λιμάνι με το πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» βαρέως τύπου μηχανήματα (2 Ισοπεδωτές Γαιών, 4 GCB, 2 Ανατρεπόμενα) με 12 χειριστές,αξιωματικούς μηχανικούς και οπλίτες. Αξίζει να σημειωθεί η έκπληξη στα πρόσωπά τους, για το θέαμα της καταστροφής που αντίκρισαν στο λιμάνι...
Οι μονάδες που ήρθαν είναι από τον Βόλο ο  32ος  Λόχος Μηχανικών Πεζοναυτών(με 6 χειριστές) και από τη Λάρισα το 730 Τάγμα Μηχανικού(με 6 χειριστές).

 Εκτός του στρατού έχουν έρθει τρία (3) μηχανήματα από την γειτονική Σκιάθο (Δήμος), τρία (3) άτομα από το τεχνικό προσωπικό του Δήμου Σκιάθου, πέντε(5) άτομα από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (καταγράφουν τις ζημιές), δύο (2) εθελοντές μηχανικοί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας και έξι (6)  έρχονται αύριο όπως και εθελοντές από τον Δήμο Αλοννήσου για όπου χρειαστούν αυτές τις μέρες. Ο δε υπουργός κ. Σπίρτζης κατά την επίσκεψή του σήμερα ενημέρωσε ότι θα σταλεί επιπλέον δύναμη της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομίας για όσο κριθεί αναγκαίο.












Κοινοποίηση