Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Έναρξη Λειτουργίας Χορωδίας & Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

                                     Χαλκίδα 3 Σεπτεμβρίου 2015

                      Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΛΙΟΥ «Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ» ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ» (παρουσίαση τεσσάρων νέων Βιβλίων των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.30  στο Αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών (στο χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, είσοδος από την οδό Αναπήρων Πολέμου 9).
Μεταξύ των βιβλίων που θα παρουσιασθούν είναι και το βιβλίο «Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου,
το οποίο θα παρουσιάσει ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Διευθυντής του Περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» και Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.


ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ – ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Αρχίζουν και για φέτος, για 36ο συνεχόμενο έτος στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος οι Πρόβες της Χορωδίας -Ορχήστρας Νέων, η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο 150 - 200 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτους.
Λειτουργεί σε δύο τμήματα:
Α. Το Παιδικό Τμήμα, που είναι για παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, και
Β. Το Τμήμα των Εφήβων, που είναι για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτους.
Η συμμετοχή είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Η Χορωδία - Ορχήστρα εντάσσεται στον Τομέα Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολεώς μας, έχει ενεργό συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, χάρη στην πατρική φροντίδα και πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, αλλά και χάρη στην ακούραστη εργασία των μουσικών της: Παύλου Κουρμπέτη - μαέστρου, Κωνσταντίνου Κουρμπέτη - υπευθύνου διδασκαλίας Τμήματος Εφήβων,  Αλεξάνδρας  Αραβίδου - Κουρμπέτη - υπευθύνου διδασκαλίας του Παιδικού Τμήματος, Βασιλικής Κουρμπέτη - υπευθύνου της μουσικής επιμέλειας και ενορχήστρωσης κάθε Εκδήλωσης, καθώς και της ιδιωτικής υπαλλήλου, Άννας Ροδά - διοικητικά υπευθύνου του Παιδικού Τμήματος.
Τέλος, βασικός και εξαίρετος είναι ο ρόλος της κ. Μαγδαληνής Αργυράκη - Υπευθύνου της Χορωδίας και της βοηθού της κ. Χρυσούλας Καλαφάτη για την οργάνωση κάθε Εκδήλωσης.
Η χορωδία πλαισιώνεται και από άλλα ικανά στελέχη: Κληρικούς, Κατηχητές, γονείς παιδιών.
Οι πρόβες και οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 με Αγιασμό και θα γίνονται κάθε Κυριακή, στην Αίθουσα Διαλέξεων επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα (ύστερα από φιλότιμη παραχώρηση της Οικογένειας του κ. Άγγελου Πνευματικού -  Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως), κατά τις ώρες που λειτουργεί η Χορωδία: 11:00 π.μ. – 12:00 μ. (παιδικό τμήμα) και 12:00 μ. - 1:00 μ.μ. (τμήμα εφήβων).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22210-27735 (οικία Υπευθύνου Χορωδίας).


ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Αρχίζουν οι εγγραφές των μαθητών στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό τον τίτλο «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία είναι αναγνωρισμένη επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού και εντεταγμένη στα Μουσικά Εκπαιδευτήρια της Πατρίδος μας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΙΜ/12332/262/25.7.2006 απόφαση Υπουργού Πολιτισμού, η οποία δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 1205/1.9.2006 Φ.Ε.Κ. (τεύχος Β΄).
Τα μαθήματα θα αρχίσουν από το πρώτο πενθήμερο του ερχομένου μηνός Οκτωβρίου 2015 και θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, αφού τα έξοδα θα καλύπτονται από την Ιερά μας Μητρόπολη και τις Ενορίες.
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται, από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στους εξής υπευθύνους:
οι του νέου διηυρημένου Δήμου Χαλκιδέων, στους Πρεσβύτερο π. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση και Διάκονο π. Νεκτάριο Ευγενικό (κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή κατά τις  ώρες 4.30 μ.μ. έως 6.00 μ.μ., στον χώρο της Σχολής: Μεσσαπίων 10 – Χαλκίδα – κτίριο της Οικογενείας Πνευματικού),
οι του Δήμου Μεσσαπίων - Διρφύων, στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Δανέλη (Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ψαχνών),
οι της Πόλεως Αμαρύνθου, στον Ιερέα π. Κυριάκο Κοκκάλα (Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου)
οι της Πόλεως Ερετρίας, στον Ιερέα π. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη (Ι. Ναό Παναγίας Παραβουνιωτίσσης Ερετρίας),
οι του Δήμου  Ιστιαίας – Αιδηψού, στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Θάνο (Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας),
οι των Αρχιερατικών Περιφερειών Κηρέως και Νηλέως, στον Ιερέα π. Νικόλαο Μάρκου (Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου),
οι της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιγαίων (Λίμνης), στον Οικονόμο π. Νικόλαο Αναστασίου (Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Ροβιών)
οι της Νήσου Σκιάθου, στον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Σταματά (Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών) και
οι της Νήσου Σκοπέλου, στον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Παπασταμούλο (Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσης).



Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
www.imchalkidos.gr - imchalkidos@yahoo.gr
Κοινοποίηση