Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΕΦΗ ΒΑΤΑΝΙΔΟΥ / Η παρουσίαση του νέου της βιβλίου

 Στον φιλόξενο κήπο του Μουσείου - Αρχοντικού Βακράτσα, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 5 Αυγούστου , το καινούριο βιβλίο της Έφης Βατανίδου  ¨Ζωή χωρίς μπούσουλα".
 Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρ. Βασιλούδης, η αντιδήμαρχος κα. Μάχη Κλωνάρη και πολλοί φίλοι και θαυμαστές της κ. Βατανίδου ήταν εκεί, θέλοντας να καλωσορίσουν το καινούριο πνευματικό παιδί της συγγραφής και να του ευχηθούν να είναι καλοτάξιδο στις θάλασσες της ανάγνωσης και στα πνευματικά  μονοπάτια  της Ελλάδας.
   Ο Δήμαρχος Σκοπέλου καλωσορίζοντας τη συγγραφέα, τους ομιλητές και το κοινό τόνισε:
<<  Για σχεδόν 2 δεκαετίες η Έφη Βατανίδου δηλώνει φανατική Σκοπελίτισα. Τα καλοκαίρια  την βρίσκουν στη Σκόπελο να ξεκουράζεται και να δημιουργεί…
Το νησί μας, είναι  ο τόπος που επέλεξε για δεύτερη της πατρίδα.Είναι η ομορφιά του, που τη ξεκουράζει αλλά και που ταυτόχρονα την εμπνέει στο συγγραφικό της έργο.
 Η Σκόπελος και ιδιαίτερα το Παλιό Κλήμα, που επέλεξε για χωριό της, είναι και η πηγή έμπνευσης της. Απόψε υποδεχόμαστε για δεύτερη φορά τη συγγραφέα Έφη Βατανίδου, για να παρουσιάσει στο νησί μας το δεύτερό της βιβλίο  << Ζωή χωρίς μπούσουλα >>.
 Είχαμε τη χαρά να είμαστε εδώ, στον ίδιο χώρο, στη παρουσίαση και του πρώτου της βιβλίου  (2) δύο  χρόνια πριν…Είμαστε εδώ να την καμαρώσουμε και σήμερα και να μοιραστούμε μαζί της,τους δρόμους και τα μονοπάτια,θαλασσινά η στεριανά,που οι ήρωες της στο νέο της βιβλίο,διαβαίνουν... και να της ευχηθούμε να ΄ναι το βιβλίο της καλοτάξιδο αλλά και να στολίζει την πνευματική ζωή της Ελλάδας με διαμάντια, όπως τα βιβλία της >>.

  Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Θεανώ Καλλινικάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο κ. Αλέκος Σαρρής, Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Γιώργος Οικονόμου, διδάκτωρ Φιλοσοφίας.
 Η συγγραφέας μύησε τους παρευρισκόμενους  στο κόσμο των ηρώων της, διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο της τα οποία είχε "ντύσει" με την υπέροχη φωνή και τη μουσική της, η μουσικός Λουκία Κωνσταντάτου.
Στο τέλος της βραδιάς, η κ. Βατανίδου, δέχθηκε ευχές από φίλους και θαυμαστές της και υπέγραψε, για το χατήρι τους, πολλά αντίτυπα  και των 2 βιβλίων της.
  Το συντονισμό της βραδιάς και την παρουσίαση είχε η κ. Αθηνά Ντάκη,  Δημοτική  σύμβουλος και υπεύθυνη των Πολιτιστικών του Δήμου.











Κοινοποίηση