Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ένα μεγάλο μπράβο στο δάσκαλο και στα παιδιά!

Στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής της HELMEPA με τίτλο: «Νοιάζομαι, Προστατεύω, Δρω για το Περιβάλλον», οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου, μαζί με τον δάσκαλό τους κ. Συμεών Κωνσταντίνου, ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας στο Λουτράκι από τα σκουπίδια που υπήρχαν εκεί.

  Από την προηγούμενη ημέρα οι μαθητές είχαν ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση από τον δάσκαλό τους και την επομένη, αφού εφοδιάστηκαν με τα ανάλογα υλικά (σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης και προπάντων όρεξη για δουλειά) ξεχύθηκαν στην παραλία και άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων. Σημαντικό ρόλο στην όλη μας προσπάθεια έπαιξε και η συμμετοχή γονέων των παιδιών της τάξης, που συνέβαλαν δημιουργικά στην πραγματοποίηση της εθελοντικής αυτής δραστηριότητας.

Η παραλία γέμισε από παιδικές φωνές που έδιναν το σύνθημα «Κρατάμε τις παραλίες καθαρές, για να χαιρόμαστε τα παιχνίδια μας σ’ αυτές!» Με την ενέργειά τους αυτή οι μαθητές έδωσαν ένα δυνατό παρών στην προστασία του περιβάλλοντος και μετέδωσαν μηνύματα φροντίδας, αγάπης και ευαισθησίας για ένα περιβάλλον που ανήκει σε όλους και πρέπει να παραμένει πάντα καθαρό!







Κοινοποίηση