Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Εκδηλώσεις της Ι.Μ.Χαλκίδος

Χαλκίδα 3 Aπριλίου 2015

                                           Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Οικογενείας Πνευματικού στη Χαλκίδα,  πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των Σεμιναρίων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας που τελούν υπό την ευλογία και το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.
Ο υπεύθυνος των Σεμιναρίων Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στην διαχρονική παρουσία της Εκκλησίας στο χώρο της εκπαίδευσης των Κωφών σε όλο τον κόσμο και ιδίως στην Χώρα μας ενώ, παράλληλα, η κ. Ειρήνη Νικολέντζου μετέφραζε στη Νοηματική Γλώσσα, όσα ο π. Ιωάννης έλεγε.
Το δύο τμήματα των σπουδαστών, αρχαρίων και προχωρημένων, παρουσίασαν ένα μέρος από όσα είχε διδαχθεί κατά το παρελθόν έτος, τα ονόματά τους, προσευχές και τραγούδια, τα οποία αποδόθηκαν στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Σημαντική ήταν εδώ η παρουσία των μουσικών κ. Ελευθερίου Πνευματικού και κ. Φωτεινής Καπαγιάννη, οι οποίοι εθελοντικά τραγούδησαν και έπαιξαν τα τραγούδια και τους Ύμνους που οι σπουδαστές απέδωσαν στη Νοηματική Γλώσσα.
 Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτριος Μπουλέρος, Αναγνώστης της τοπικής μας Εκκλησίας, απέδωσε στη γλώσσα των Κωφών τον Ύμνο των Τριών Παίδων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος έκλεισε την εορτή εκφράζοντας τη συγκίνηση και τη χαρά του, αφού η Νοηματική Γλώσσα, όπως τόνισε, είναι «η γλώσσα της αγάπης».
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Ιωάννη για τη λειτουργία των Σεμιναρίων, όπως και για την έκδοση του βιβλίου του για τον μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημο Γραικό, προστάτη των κωφών της Πατρίδος μας.
Ευχαρίστησε ακόμη τους Κωφούς βοηθούς του π. Ιωάννου κ. Ειρήνη Νικολέτζου και κ. Δημήτριο Μπουλέρο, τους μουσικούς κ. Καπαγιάννη και κ. Πνευματικό για την βοήθειά τους και βέβαια όλους τους συμμετέχοντες, όπως και όσους παρακολούθησαν την Εορτή, η οποία ολοκληρώθηκε με την απονομή των Βεβαιώσεων Παρακολουθήσεως, σε όσους ανελλιπώς παρακολούθησαν τα μαθήματα.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 το απόγευμα στον περίλαμπρο Ι. Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης, Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», αφιερωμένη στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, με τον τίτλο «ΜΥΣΤΑΓΩΓΩΝ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ...».
Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης η Χορωδία της Σχολής «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ», υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή απέδωσε επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, τους οποίους ωραιότατα προλόγισε η κ. Κυριακή Παπαγρηγορίου.
Όλοι οι παρευρεθέντες, αλλά και οι ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, θαύμασαν τον Χορό των μαθητών των πρώτων τάξεων της Σχολής, από την Χαλκίδα και το παράρτημα της Νέας Αρτάκης, με δασκάλους τους π. Αργύριο Στουραΐτη, π. Ιωάννη Φαφούτη, κ. Δήμο Τσίμπο και κ. Στυλιανό Μπενή, να αποδίδουν με θαυμάσια ψαλτική έκφραση και ύφος σύμφωνο με την παράδοση της ψαλτικής, την ιερά Υμνωδία, με την εξαιρετική διεύθυνση του χοράρχου τους κ. Στυλιανού Μπενή.
Την εκδήλωση έκλεισε ο εν τω μεταξύ προσελθών από την τελετή Λήξης της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας,  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνεχάρη τον Χοράρχη κ. Μπενή και όλα τα μέλη της Χορωδίας, τον διοργανωτή Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη – Προϊστάμενο του Ι. Ναού των Αγίων Αποστόλων, καθώς και όλους τους παρευρεθέντες, ενώ ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και τη στήριξή του, του Χορού των μαθητών ψάλλοντος την φήμη του.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣTH ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Απριλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος συνοδευόμενος από Κληρικούς του και μέλη του ποιμνίου του εκ Κορίνθου τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή, με αφορμή την παρουσία της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου από τα Κατούνια-Μύλους Μεσσαπίων.
Στην Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και καλωσόρισε τον άγιο Κορίνθου, ο οποίος συνδέεται χρόνια με την Ιερά Μονή ως πνευματικός της και με την Γερόντισσα Χριστοδούλη και πολλά έχει κοπάσει για την ανακαίνιση και την λειτουργία της.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον Επίσκοπό μας για την αγάπη του και ευχήθηκε σε όλους εορτίως για το ερχόμενο Πάσχα.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Την Πέμπτη 2 Απριλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού κ. Κωνσταντίνου Λέων και του Συλλόγου Καθηγητών, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδος, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους μαθητές, να τους προσφέρει από μία Καινή Διαθήκη και να συζητήσει μαζί τους.
Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας επισκέφθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, μαθητές του ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «ΑΛΦΑ»  συνοδευόμενοι από Καθηγήτριές τους, αφού προηγουμένς είχαν επισκεφθεί την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων και προσέφεραν τρόφιμα για να δοθούν σε πτωχές οικογένειες, κατά την περίοδο των Εορτών. Ο Σεβασμιώτατος τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους και διένειμε αναμνηστικές ευλογίες.

Την Παρασκευή 3 Απριλίου  ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδος, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Διευθυντού κ. Νεκταρίου Καντανολέων και του Συλλόγου των Καθηγητών και μίλησε σε όλους τους μαθητές του Σχολέιου και απάντησε σε ερωτήσεις τους.
Παράλληλα τους διένειμε αναμνηστεικές ευλογίες και γλυκίσματα, τα οποία με πολλή ευχαρίστηση έγιναν δεκτά από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.




                                            φωτό: Ι.Μ.Χαλκίδος





Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
www.imchalkidos.gr - imchalkidos@yahoo.gr

Κοινοποίηση