Διαφημίσεις

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Επέστρεψε γεμάτο εμπειρίες (Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας-Χορευτική Ομάδα)

Επέστρεψε χθες 1/4 από την Ρουμανία η αποστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας μαζί με τμήμα της Χορευτικής Ομάδας, αποκομίζοντας όπως θα διαβάσετε παρακάτω,εμπειρίες αλλά και οφέλη.Οι πολύωρες μετακινήσεις οδικώς δεν πτόησαν την αποστολή από την κούραση και έδωσαν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό στις εκδηλώσεις σε Βουκουρέστι - Καλιμανέστι!
Ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν και άλλα παρόμοια ταξίδια στο μέλλον,ώστε να ταξιδέψει η Γλώσσα και γενικότερα το νησί μας και σε άλλα μέρη του κόσμου για να δείξει το μεγαλείο και την ομορφιά της παραδοσιακής μας κουλτούρας.


" Με τις βαλίτσες γεμάτες εμπειρίες η αποστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας, επέστρεψε σήμερα από τη Ρουμανία, στη βάση της! Ο σύλλογος μας είχε επιλεγεί από την UNESCO, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ομογένεια της Ρουμανίας, για να χορέψει και να γιορτάσει μαζί της
την 25η Μαρτίου. Ο στόχος επετεύχθη!!!
 Η κούραση ήταν εμφανής, από το πολύωρο ταξίδι, αλλά το χαμόγελο ικανοποίησης και υπερηφάνειας  ήταν ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων! Γνωρίσαμε καινούργια μέρη, υποκλιθήκαμε στο μεγαλείο των μνημείων και των αξιοθέατων της Ρουμανίας, μαγευτήκαμε από τα τοπία και τα γραφικά χωριά της, γευτήκαμε τα υπέροχα φαγητά της.

Συναντήσαμε ανθρώπους σημαντικούς, συνομιλήσαμε με τον Δήμαρχο του Καλιμανεστίου, που μας πρότεινε αδελφοποίηση των συλλόγων και μας ζήτησε να μεταφέρουμε στον Δήμαρχο μας, πρόταση για αδελφοποίηση των δύο δήμων, καθώς και τον Δήμαρχο Βουκουρεστίου, ανταλλάξαμε απόψεις με τον Έλληνα πρέσβη και τον Υπουργό ανάπτυξης  της Ρουμανίας.

 Η φιλοξενία αλλά και η απρόσκοπτη φιλελληνική διάθεση όλων, ήταν κάτι μοναδικό! Εκεί που όλοι όμως ανατριχιάσαμε, ήταν στο άκουσμα της μητρικής μας γλώσσας, από στόματα μικρών παιδιών, που μπορεί να μεγάλωσαν σε μια ξένη χώρα, όμως η Ελλάδα ήταν βαθιά ριζωμένη στις καρδιές και στις ψυχές τους, νιώσαμε αμήχανα και σίγουρα από όλους μας, ξέφυγε ένα δάκρυ συγκίνησης. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τη στιγμή, που Έλληνες και Ρουμάνοι χορευτές με τη κοινή γλώσσα, αυτή της μουσικής και του χορού, πιασμένοι χέρι χέρι, έγιναν ένα!

Η αποστολή δε θα ήταν η ίδια αν μαζί μας δεν είχαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αργύρη Κοπάνα, που η παρουσία του υπήρξε καταλυτική και που πλέον μπορεί να θεωρείται μέλος του συλλόγου μας, τον πρόεδρο της κοινότητας Γλώσσας κ. Δημήτριο Τσουκαλά και τον αντιπρόεδρο κ. Αγάλο Φωτόπουλο, που έδωσαν ακόμη μεγαλύτερο κύρος σε αυτή τη προσπάθεια.

Θα θέλαμε αρχικά να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας φιλοξένησαν και βοήθησαν ώστε η διαμονή μας στη Ρουμανία να γίνει εμπειρία ζωής.  Να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσους ταξίδεψαν μαζί μας, χορευτές και συνοδούς, και μοιράστηκαν  την κούραση την αγωνία αλλά και την χαρά για όλα αυτά τα καινούργια που βιώσαμε. 

Ευχαριστούμε πολύ, την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Σκοπέλου για την αρωγή τους, υλική αλλά πολύ περισσότερο ηθική.   

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δάσκαλο της χορευτικής ομάδας, κ. Βασίλη Τσιακάλη, που επιμελήθηκε όλη τη παρουσίαση, ευχαριστούμε δάσκαλε!

 Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Ρουσέτη, για το εξαιρετικό βίντεο που μας ετοίμασε και μας βοήθησε να δείξουμε λίγο από τον τόπο μας εκεί μακριά, να σαι καλά Γιώργο!

 Ευχαριστούμε τον κ. Μάνο Βασιλείου, που αδιάκοπα τραβούσε φωτογραφίες, έτσι ώστε το αρχείο του συλλόγου να εμπλουτιστεί σημαντικά, ευχαριστούμε φίλε!

Ευχαριστούμε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Γλώσσας για τα γλυκά που πρόσφερε για το δρώμενο της παρουσίασης του παραδοσιακού γάμου, αλλά και για τα εδέσματα που προσφέραμε στα επίτιμα πρόσωπα που προαναφέραμε, ευχαριστούμε πολύ κορίτσια!

 Ευχαριστούμε την αρτοποιία Καρβέλη, για το τσουρέκι του γάμου, αλλά και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις Νησιώτισσα, Κυρά Λένη, Θανάση Γρυπιώτη, Αμβροσία, Παναγιώτη Σπύρου και Κτήμα Σταματίου για τα παραδοσιακά Σκοπελίτικα προϊόντα, που με χαρά μας προσέφεραν.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κ. Νίκο Τριανταφύλλου που πάντοτε είναι δίπλα μας και μας βοηθάει με τις μετακινήσεις μας, καθώς και την εταιρία Hellenic Seaways".  


                                      Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου


                                              Φωτό Μάνος Βασιλείου


Δεν υπάρχουν σχόλια: