Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

 Με την ευλογία και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, τον οποίον εξεπροσώπησε, ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ επισκέφθηκε την Σκόπελο και την Αλόννησο των Βορείων Σποράδων από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.

            Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 το απόγευμα προέστη και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο της Ενορίας, Αρχιμ. Αλέξιο Παπασταμούλο.
            Μετά την Ακολουθία, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του π. Αλεξίου, συμμετείχε στην Σύναξη Νέων της Ενορίας, κατά την οποία συζητήθηκε η σχέση της χριστιανικής Αλήθειας με τον προσχριστιανικό κόσμο.
         
Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 το πρωί, ο π. Φιλόθεος, συλλειτουργούντος του ιερέως της Ενορίας π. Ευαγγέλου Κεχριώτη, προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Παναγίας της Φανερωμένης Σκοπέλου, όπου κήρυξε και τον θείο λόγο.
            Αμέσως μετά, στο ωραιότατο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, προσήλθαν και οι λοιποί Εφημέριοι της Χώρας Σκοπέλου, με προεξάρχοντα τον άγιο Αρχιερατικό Επίτροπο π. Νικόλαο Κασσανδριανό, με τους οποίος ο π. Φιλόθεος συνεργάσθηκε για εκκλησιαστικά ζητήματα και εν συνεχεία επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου και ευχήθηκε προεορτίως για το Πάσχα στις εκεί ασκούμενες Μοναχές.
           
Το απόγευμα ταξίδευσε για την Αλόννησο, όπου έγινε δεκτός από τον Εφημέριο της Νήσου π. Λουκά Σταμέλο, τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη και την πρεσβυτέρα Ευγενία του μακαριστού π. Αβραάμ Αποστολίδη, με τους οποίους μετέβησαν στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου μετά τις 6 το απόγευμα και επί τρίωρο εξομολόγησε χριστιανούς της Ενορίας.
   Το πρωί της Κυριακής 29 Μαρτίου προεξήρχε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου, συλλειτουργούντος του π. Λουκά και συμπροσευχομένου του παλιού αρχιμ. Γρηγορίου Τσάμαρη, κήρυξε τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταφέροντας και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου αγίου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και τέλεσε και το 40νθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως π. Αβραάμ Αποστολίδη.
   Μετά την Θεία Λειτουργία και επί δίωρο εξομολόγησε και πάλι χριστιανούς της Αλοννήσου, ενώ αργά το μεσημέρι κατέπλευσε για τον Βόλο και από εκεί οδικώς αργά το βράδυ της Κυριακής επέστρεψε στη Χαλκίδα.



Μνημόσυνο π.Αβραάμ ( Αλόννησος )
                                               Φωτό: Ι.Μ.Χαλκίδος


Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
www.imchalkidos.gr - imchalkidos@yahoo.gr


Κοινοποίηση