Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Δημήτρης Νόλλας: Ένας διακεκριμένος συγγραφέας ανάμεσά μας

Δημήτρης Νόλλας. Ένας διακεκριμένος συγγραφέας όπου έχουμε την τιμή να ζει ανάμεσά μας τον περισσότερο χρόνο. Εδώ στο νησί μας όπως αναφέρει και ο ίδιος: « Η Γλώσσα Σκοπέλου είναι μια ήσυχη μικρή κοινότητα όπου περνώ μεγάλο μέρος του χρόνου μου, συχνά και τον χειμώνα. Συλλέγω καρπούς και σκαλίζω ένα μποστάνι, όπως κι ένα πάκο σελίδες Α4, αφιερώνοντας και στις τρεις αυτές ασχολίες τον λιγότερο δυνατό χρόνο ».
Άρθρο για τον συγγραφέα έγινε στο << ΒΗΜΑ>> 22/3/2015  όπου μιλάει για το έργο και τα επόμενα βιβλία του, αναφέροντας και την Σκόπελο σε ένα σημείο της. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ .


                                             Βιογραφικό:
Ο συγγραφέας κατάγεται από την Αδριανή Δράμας όπου γεννήθηκε το 1940 από Ηπειρώτες γονείς, οι οποίοι κατέφυγαν τρία χρόνια μετά στην Αθήνα, διωγμένοι από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής. Ο Δ. Νόλλας σπούδασε νομική και κοινωνιολογία στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Έχει ζήσει για μεγάλα διαστήματα στην Ευρώπη. Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, δίδαξε σενάριο στο Τμήμα επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ συνεργάστηκε σε σενάρια κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών με γνωστούς Έλληνες σκηνοθέτες. Έχει δεχτεί ποικίλες διακρίσεις στην Ευρώπη, την Αμερική και φυσικά στην Ελλάδα με Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (1983), Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1993) και Βραβείο Διηγήματος περιοδικού «διαβάζω» (1996).
Κοινοποίηση

1 σχόλιο:

  1. Εἶναι τιμή γιὰ τὸ νησί μας ἡ παρουσία τοῦ προσφιλοῦς μας κ. Δημήτρη σὲ αὐτό κι ἰδιάιτερα στὰ ἱερὰ χώματα τοῦ Κάτω Κλήματος, ὅπου καὶ ἡ ἡσυχαστική του κατοικία.
    Καὶ μὴ ξεχνᾶμε: ὁ κ. Δημήτρης δὲν εἶναι μονάχα ἔνας μεγαλος συγγραφέας, ἀλλὰ καὶ ἕνας σπουδαῖος Ἄνθρωπος, μὲ τὸν ὁποῖο χαίρεσαι νὰ κουβεντιάζεις. Ξέρεις ὄτι ὁ χρόνος σου ἀξιοποιεῖται ὅταν συζητᾶς μαζί του, γιὰ νὰ μὴν πῶ ὅτι κερδίζεις ἀκόμα ἕνα μάθημα ποὺ σέ κάνει σοφότερο. Φυσικὰ δέν πρέπει να λησμονοῦμε ὅτι σιμά του βρίσκεται ἡ ἀξιότιμη κυράι Ἠρώ, ἡ σύζυγός του, ἀλλὰ καί ὁ πρῶτος κριτὴς ( ἀφανής φυσικά) τοῦ ἔργου του. Νἄναι γερός π. κ. ν. καλλιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια υπάρχουν για να καταθέτουν οι αναγνώστες τις απόψεις και τις σκέψεις τους και να συνεισφέρουν στον πολιτισμένο διάλογο. Ανώνυμα σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο περιεχόμενο ή παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δεν θα δημοσιεύονται και θα διαγράφονται.Επίσης σχόλια με γραφή greeklish θα διαγράφονται. Ανώνυμα μηνύματα για προβολή από το blog οποιουδήποτε θέματος η προβλήματος, δεν θα λαμβάνονται υπ όψιν.
Το blog φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση και τη συμμετοχή σας.