Διαφημίσεις

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος ενημερώνει


Χαλκίδα 19 Φεβρουαρίου 2015

                                                Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Κατόπιν της από 9ης Ιανουαρίου 2015 παραιτήσεως εκ της θέσεώς του, του έως τώρα και επί 39 χρόνια υπηρετήσαντος ως Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αρχιμανδρίτου π. Γρηγορίου Κλεούδη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού αυτού Ιδρύματος της Τοπικής μας Εκκλησίας, ομόφωνα συνεφώνησε με την πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, περί διορισμού, ως νέου Διευθυντού, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Ευσταθίου, Ἀρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος, ο οποίος και ανέλαβε ήδη, από την παρελθούσα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2015 τα καθήκοντά του.
Ο π. Νικηφόρος, κατά σάρκα αδελφός του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, γεννήθηκε στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας και στη διάρκεια των μαθητικών του ετών ήρθε στη Χαλκίδα, στο Οικοτροφείο της Ι. Μητροπόλεως. Εισήλθε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά τη λήξη των σπουδών του υπηρέτησε τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία.
Μετά την αφυπηρέτησή του διηκόνησε την Τοπική Εκκλησία ως λαϊκός Ιεροκήρυξ και ως επιμελητής στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Ι. Μητροπόλεως, μέχρι την χειροτονία του, το 1995, οπότε και εκλήθη να διακονήσει την Ιερά Μητρόπολη ως Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της περιοχής των Ψαχνών. Εκείθεν μετετέθη στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, στον οποίο διηκόνησε λίαν επιτυχώς, ως Προϊστάμενος και Ιεροκήρυξ για 12 ολόκληρα χρόνια.
Το 2005 του ανετέθησαν τα πολυεύθυνα καθήκοντα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος, ενώ διετέλεσε μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και είναι τακτικό μέλος του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Το 2010, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έλαβε απόσπαση για την Ι. Μητρόπολη Ιταλίας, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι, τις οποίες ολοκλήρωσε με τον βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, εκπονώντας την εργασία με τίτλο «Περί της ανακομιδής και μετακομιδής των Ι. Λειψάνων».
Ο ζήλος με τον οποίον εργάζεται και η συνέπεια στην εργασία του, σε συνδυασμό με την εμπειρία που τον διακρίνει, είναι τα απαραίτητα στοιχεία που εγγυώνται την επιτυχή έκβαση και της νέας και εξαιρετικά υπεύθυνης διακονίας του Διευθυντού του ιστορικού Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Ορφανοτροφείου της Τοπικής μας Εκκλησίας.


ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Το πρωί της Πέμπτης 19 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα μνήμης της αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ερετρίας, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κατόπιν αιτήματος του Λυκείου Ερετρίας και του θεολόγου του κ. Αντωνίου Χαϊδούτη, στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Μάλιστα μετά την είσοδο των μαθητών στον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος, ενδεδυμένος την αρχιερατική του στολή και πλαισιωμένος από τον εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Θεοφάνη Παπαγεωργίου και το Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, τους καλωσόρισε μαζί με τους συνοδούς καθηγητές και προχώρησε σε εισαγωγικές επεξηγήσεις σχετικά με την ακολουθία της Προθέσεως και την Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά τέλεσε την ακολουθία της Προθέσεως κατ’ ενώπιον των μαθητών και εν συνεχεία τη Θεία Λειτουργία..
Μετά την ανάγνωση της διατεταγμένης Ευαγγελικής Περικοπής, ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε σους μαθητές το διαχωρισμό μεταξύ λειτουργίας του λόγου και λειτουργίας - ιερουργίας του μυστηρίου της θείας ευχαριστίας και ανέλυσε το περιεχόμενο του Αποστολικού και Ευαγγελικού αναγνώσματος.
Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, κατόπιν κατάλληλης προετοιμασίας, μετάλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων όλοι οι μαθητές και συμπαρέστησαν η Δήμαρχος Ερετρίας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ και ο Λιμενάρχης Ερετρίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την προσοχή και την τάξη όλους και βεβαίωσε πως είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί σε κάθε παρόμοια πρόσκληση από κάθε Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά τη διανομή του Αντιδώρου, εδόθησαν σε όλους εικόνες της Παναγίας και παρετέθη πρωινό γεύμα στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου ο καθηγητής κ. Χαϊδούτης ευχαρίστησε, εκ μέρους του Σχολείου, το Σεβασμιώτατο.

                                                         Φωτό Ι.Μ.ΧαλκίδοςΙερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
www.imchalkidos.gr - imchalkidos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Konstantinos είπε...

Συγχαίρω καὶ εὔχομαι εὐλογημένη καὶ φωτεινὴ διακονία, τῇ συνδρομῇ Του πάντοτε π. κ.ν.καλλιανός