Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Προσοχή στην ενημέρωση!


Με ενδιαφέρον διάβασα  το ενημερωτικό  ρεπορτάζ της εφημερίδας Ταχυδρόμος (εδώ ), για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο νομό Μαγνησίας, καθότι λάτρης της παράδοσης και ειδικά της Αποκριάς.
    Ένα πλούσιο άρθρο, με λεπτομέρειες για το τι θα συμβεί σε κάθε πόλη και χωριό την Κυριακή της Τυρινής.
    Πραγματικά έμεινα άφωνη, όταν με έκπληξη διάβασα το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το νησί της Σκοπέλου! Η Γλώσσα ρε παιδιά που πήγε;  Σβήστηκε απ το χάρτη; Άφαντη!
 Δεν έχω γνώσεις δημοσιογραφίας, αλλά αυτό δεν μου στερεί  και το δικαίωμα να ασκήσω κριτική σε έναν επαγγελματία δημοσιογράφο,όταν θεωρώ τη δουλειά του ανεπαρκή.  Εδώ θα κριθώ εγώ που είμαι άσχετη με το επάγγελμα!
    Πιστεύω  (όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι), πως, όταν αποφασίσεις να γράψεις ένα  άρθρο, θα πρέπει να κάνεις μια έρευνα γύρω από το  θέμα και να συλλέξεις όσες πληροφορίες χρειάζεσαι προκειμένου το άρθρο σου να είναι ολοκληρωμένο και πάνω απ όλα αντικειμενικό!
     Στο νησί μας, η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς είναι πραγματικά ανεπανάληπτη! Ποικιλόμορφη!  Αυτός που θα μας επισκεφτεί, σίγουρα δεν θα πλήξει!  Στη χώρα της Σκοπέλου βγαίνουν οι << Kαλές >>, ένα έθιμο  που δόξα το Θεό καλά κρατεί και φυσικά δεν χάνεται στο πέρασμα του χρόνου, όπως και στο Έλιος που τις τελευταίες δεκαετίες καθιέρωσε ένα αξιόλογο καρναβάλι.
     Εδώ όμως ξεχάσατε τη Γλώσσα!!! Τη Γλώσσα Σκοπέλου αν έχετε ακουστά, της οποίας το καρναβάλι έχει ρίζες τόσο βαθιές, που πραγματικά όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρόκειται να καταφέρει κανείς να  ξεριζώσει, όσο κι αν αυτό επιθυμεί! Από που να ξεκινήσω; Από το αλογάκι; Την καμήλα; Την τράτα; Τον καρνάβαλο; Τα υπέροχα τραγούδια; Τους φουστανελάδες με τα μαντήλια και τις κορδέλες; Έθιμα που δεν τα δανειστήκαμε από κανέναν,αλλά τα κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας!Τους Γλωσσώτες προγόνους μας!  Ποιος είναι αυτός που δεν έχει έρθει σε γλωσσώτικο καρναβάλι; Πόσοι κάθε χρόνο έρχονται  από Σκόπελο  και  Έλιος για να ξεφαντώσουν μαζί μας μέχρι αργά το βράδυ! Δόξα το Θεό είναι άπειρα τα βίντεο και οι φωτογραφίες για του λόγου το αληθές!
    Μεγάλη  παράληψη λοιπόν, να μην γίνει αναφορά στο καρναβάλι της Γλώσσας, στο ρεπορτάζ που κάνατε. Ρωτήσατε; Ή μήπως ζητήσατε  δελτίο τύπου και δεν το λάβατε; Αλλά ένας σωστός δημοσιογράφος πιστεύω ότι μόνος του ψάχνει και ανακαλύπτει!
   Δεν πειράζει, εμείς να είμαστε καλά και  να βιώνουμε με την ψυχή μας αυτό που βρήκαμε. Υπάρχουν κι οι κακές στιγμές, αλλά  τί να κάνουμε; Όλα στο πρόγραμμα είναι... ας  τα  προσπερνάμε και ας συνεχίζουμε... Ενωμένοι,  με πείσμα, μεράκι και αγάπη πάνω απ΄ όλα για το χωριό μας! Μ αυτά μας γαλούχησαν, και μ αυτά μεγαλώνουμε κι εμείς τα παιδιά μας! Έτσι κι αλλιώς ο δικός μας πολιτισμός, δεν στηρίζεται στην  προβολή, τα ΜΜΕ,το κρασί και τα σουβλάκια των τελευταίων χρόνων, αλλά στην ανάγκη για συνέχεια...

                                                    Καλή Σαρακοστή
  
Κοινοποίηση