Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Από την κοπή βασιλόπιτας των Προσκόπων Σκοπέλου

Σε πολύ ζεστό κλίμα το Σάββατο 31/1 οι Πρόσκοποι Σκοπέλου έκοψαν την ετήσια βασιλόπιτα τους.
Ο αρχηγός κ.Θανάσης Φαδάκης μεταξύ άλλων στον λόγο του, είπε χαρακτηριστικά: << Να ευχαριστήσω όσους μας βοηθούν, και μας βοηθούν στο παιχνίδι αυτό, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι >>.                                                  

                                                   Ο λόγος του αρχηγού

Αγαπητοί παλαιοί και νέοι Πρόσκοποι,φίλοι της Προσκοπικής ιδέας, καλεσμένοι, σας καλωσορίζω στην γιορτή της κοπής πίτας του 1 Συστήματος  Προσκόπων Σκοπέλου .
Πέρασαν σχεδόν 5 δεκαετίες από το 1967,τότε που ένας  υπάλληλος της τότε πολεοδομίας ο Βασίλης Χρήστογλου ο πρώτος Αρχηγός, πλαισιωμένος από νέους του νησιού με δίψα για εξερεύνηση ξεκίνησαν και έστησαν το 1 Σύστημα  Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου.
Πολλοί από εσάς έχουν στο βάθος της μνήμης τους, χαραγμένες τις προσκοπικές τους εμπειρίες από την τότε εποχή .
Πέρασαν  τόσα χρόνια και είμαστε πάλι εδώ, μετά από την προσπάθεια της αγαπημένης μας αρχηγού Ελεάνας Μαυραντή και των παλαιών προσκόπων του νησιού, τους όποιους ευχαριστούμε ξεκινώντας από το 2007.Και φτάνουμε στο σήμερα το 2015.
Αφού σας απευθύνω τις ευχές από τους αδελφούς της Εφορείας Μαγνησίας και Γενικής Ελλάδας  με τους όποιους είχα συναντήσεις τις προηγούμενες μέρες, να σας ανακοινώσω ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την μετονομασία μας σε πρώτο Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου, μια και αυτό ήταν το όνομα μας από το 1967 συμβάλλοντας έτσι και εμείς με αυτή την ιδιαίτερη μας δράση στην Ναυτική παράδοση του νησιού μας .
Να ευχαριστήσω όσους μας βοηθούν, και μας βοηθούν στο παιχνίδι αυτό, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι.

                                                                                    Αγαπητά μου παιδιά:

Είναι πολλή μεγάλη υπόθεση που εσείς νεαροί ακόμη πήρατε την απόφαση να εφαρμόσετε τα όσα προστάζει η Υπόσχεση και ο Νόμος μας .
Σήμερα που ο ένας προσπαθεί να κοροϊδέψει τον άλλο, εσείς μιλάτε για εμπιστοσύνη.
Σήμερα που όλοι προσπαθούν να αποφύγουν την εργασία, εσείς μιλάτε για πρόοδο και εργατικότητα.
Στην προσπάθεια μας αυτή η σειρήνες του ωχαδερφισμού, δεν πρέπει να σας στεναχωρούν ούτε να σας σταματούν να κάνετε το σωστό, γιατί όταν βρεθήκατε στο σταυροδρόμι του Ηρακλή,εσείς διαλέξατε τον δρόμο της αρετής!
Ο δρόμος της αρετής είναι πράγματι δύσκολος και ιδιαίτερα σήμερα σε μια κοινωνία που αντιστρατεύεται το καλό,που διδάσκει την κακία και τη διαφθορά και ειρωνεύεται αυτούς που θέλουν να είναι το φως του σήμερα και η ελπίδα του αύριο.Σφυρηλατώντας το σίδερο γίνεται κανείς σιδηρουργός.
Ε ναι λοιπόν το παιχνίδι συνεχίζεται στο νησί και θα συνεχίζεται για πάντα, χάρη στην δύναμη, το χαμόγελο και την δίψα για προσκοπική δράση αυτών των παιδιών.

Μία φορά Πρόσκοπος,πάντα Πρόσκοπος λοιπόν,με ανοιχτά πανιά και ανοιχτά μυαλά.




Κοινοποίηση