Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Προβληματισμός από τον κ.Άγγελο Ξηντάρη

Πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο ότι από την λίστα των προορισμών που ανακοίνωσε η Ryanair για την φετινή σαιζόν απουσιάζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Μια εταιρεία σαν τη Ryanair που κατεβάζει γύρω στους 50.000 επισκέπτες κε Περιφερειάρχα ,την αντιμετωπίζεις σοβαρά, διαπραγματεύεσαι μαζί της με όλους  τους φορείς ,και παρουσιάζεις άλλη λύση για να καλύψεις το κενό. Για την Θεσσαλία  η απώλεια είναι μεγάλη.
Και για τα νησιά μας ακόμη μεγαλύτερη ,αφού δουλεύαμε με ελεύθερους τουρίστες κυρίως Ιταλούς, Γερμανούς ,Γάλλους.
Το κενό αυτό ιδιαιτέρως για την Σκόπελο και Αλλόνησο δεν μπορεί τουλάχιστον για φέτος να το καλύψει άλλη εταιρεία, ανοιχτών δρομολογίων ούτε οι πτήσεις πακέτο.
Η περιφέρεια αν και γνώριζε τις απαιτήσεις της εταιρείας (δεν διαφωνεί) προχώρησε σε συμφωνία με υπηρεσιακούς κανόνες
γνωρίζοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Ο τουριστικός κόσμος της περιοχής δεν αρκεί μόνο να βλέπει ότι περιορίζονται οι δρόμοι από την Ευρώπη αλλά πρέπει να πάρει την τύχη της δουλειάς του από τα χέρια των γραφειοκρατών στα δικά του, αξιοποιώντας την συλλογική δράση και να αναδείξει  το αεροδρόμιο σε Κεντρικό Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος.
Το αεροδρόμιο είναι πηγή πλούτου. Θα αλλάξει η ζωή μας. Καλώ όλους τους βουλευτές,περιφερειάρχη,αντιπεριφέρειες,δήμους,επιμελητήρια,επαγγελματικούς φορείς,επιστημονικούς φορείς,όλους τους πολίτες,σε κινητοποίηση.
Η ανάπτυξη είναι στα χέρια μας.

                                                     Άγγελος Ξηντάρης
                                      Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σκοπέλου
Κοινοποίηση