Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Άρθρο της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου κας ΒΑΡΛΑΜΗ-ΚΕΧΡΙΩΤΗ ΑΝΝΑΣ

Η κατάσταση της χώρας μας άλλα και γενικότερα εξαιτίας της κρίσης είναι απελπιστική.Το πρόβλημα επιτείνεται περισσότερο στην Περιφέρεια και στο νησί μας που μας ενδιαφέρει ειδικότερα.Τα κατ\'εξοχήν θύματα της, οι νέοι. Όνειρα,πτυχία,επαγγελματική και προσωπική αποκατάσταση μπαίνουν στο ψυγείο.Πολλοί νέοι αναζητούν ευκαιρίες δουλείας και ανέλιξης στο εξωτερικό στερώντας έτσι τον τόπο μας από εργατικό, παραγωγικό και επιστημονικό δυναμικό.Θα ακολουθήσουμε την μοίρα μας? Μήπως ήρθε η ώρα οι νέοι να αναλάβουμε δράση, να ανασκουμπωθούμε και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας? Να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στον βαθμό που μπορούμε με ιδέες,άπόψεις,προτάσεις,διεκδίκηση,εθελοντισμό και αλληλεγγύη?  Η απόφαση μου να συνταχθώ με το ψηφοδέλτιο του Σταμάτη Περίσση δεν ήταν άκριτη ούτε προϊόν ενθουσιασμού.
Ο Σταμάτης Περίσσης έχει χρωματίσει Δήμαρχος 2 τετραετίες στην Σκόπελο και 1 τετραετία σε όλο το νησί.Τα έργα που έγιναν επί δημαρχίας του μιλάνε από μόνα τους. Έκανε έργα καίρια τόσο στην Σκόπελο όσο και στο χωρίο μας που άλλαξαν την όψει του νησιού προς το καλύτερο.Οι ικανότητες του,η εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση,ο δυναμισμός και η διεκδικητικότητα του με έκαναν να τον εμπιστευθώ. Σίγουρα στα τόσα χρονιά δημαρχίας του θα έγιναν και λάθη πράγμα φυσικό και νομοτελειακό στων ανθρώπων τα έργα.

Πιστεύω ότι η εμπειρία και η προσφορά του δήμαρχου στον τόπο και ο νεανικός ενθουσιασμός,οι νέες ιδέες και άποψής και η έγκαιρη και καίρια επισήμανση των προβλημάτων θα αποτελέσουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που μονό κάλο έχει να κυοφορήσει για τον τόπο μας. Σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτή την διαδρομή δεν περισσεύει κανένας.Όλοι μαζί μπορούμε και ειδικά οι νέοι με κύριο άξονα την δημοτική αρχή να οργανώσουμε επιτροπές σε διάφορους τομείς που θα προσφέρει ο καθένας, άλλος τη γνώση του,άλλος το χρόνο του, άλλος την εθελοντική του εργασία και όλοι μαζί να διώξουμε την ομίχλη και την απαισιοδοξία από το νησί μας.Να επενδύσουμε στην καθημερινότητα του δημότη κάνοντας την πιο άνετη άλλα και σε καίριους τομείς όπως ο τουρισμός που είναι η βασικότερη πηγή εσόδου του νησιού μας. Για να μπορέσουν να συνεχιστούν τα έργα από την τελευταία τετραετία του Στ.Περίσση από κει που σταμάτησαν.Για να μπορέσουν οι νέοι να μείνουν στον τόπο μας βρίσκοντας δουλεία και αξιοποιώντας τις δυνατότητες τους. Για να μπορέσουν οι γονείς και οι παππούδες μας να ζήσουν αξιοπρεπώς όπως τους αξίζει.

 Όλοι μαζί μπορούμε χέρι-χέρι , η εμπειρία με τον ενθουσιασμό, τα νιάτα με την ώριμη ηλικία, η γνώση με την τόλμη, η αποφασιστικότητα με την θέληση. αυτή θα είναι μία νίκη του νησιού μας που θα μπορέσει με ένα άλλο, πιο όμορφο πρόσωπο να αποτελέσει έναν πρότυπο δήμο όπως τον ονειρευτήκαμε!

                                     ΒΑΡΛΑΜΗ - ΚΕΧΡΙΩΤΗ ΑΝΝΑ

 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ                                                ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΡΙΣΣΗ
                                "ΟΡΑΜΑ -ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ"                                                                                                                                           
Κοινοποίηση

2 σχόλια:

  1. Πραγματικός δημιουργός ενός έργου,
    είναι αυτός που το αποπληρώνει....
    Οπως, πραγματικός γονιός ενός παιδιού, είναι αυτός που το μεγαλώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΡΛΑΜΗ-ΚΕΧΡΙΩΤΗ ΑΝΝΑ30 Απριλίου 2014 στις 11:08 π.μ.

    Αγαπητε-Αγαπητη ανωνυμε,αν και θα προτιμουσα οταν μιλαμε,εστω και διαδυκτιακα να βλεπομαστε καταματα με το προσωπο που μας εδωσε ο Θεος,αυτο που λες ισχυει στην καθημερινοτητα και ιδιοτητα μας.Οσον αφορα το τομεα της αυτοδιοικησης να σου υπενθυμισω οτι ενας δημος δεν ειναι τσιφλικι κανενος δημαρχου και ουτε αρχιζει ουτε ληγει με τη ληξη της εκαστοτε θητειας.Ειναι θεσμος και ο εκαστοτε δημαρχος καλειται να διαχειριστει τα του τοπου κατα τον καλυτερο δυνατο τροπο που μπορει.Ως εκ τουτου ο δημος εχει συνεχεια και ο επομενος δημαρχος καλειται να επωμιστει αυτη τη συνεχεια με τα πλεονεκτηματα και τις υποχρεωσεις του,οπως ακριβως εκανε και ο προηγουμενος.Κανενας δημαρχος δεν ειναι δυνατον στη διαρκεια της θητειας του να εκπονησει μελετες,να εγκριθουν,να εταμιευσει τους πορους,να υλοποιηθουν και να αποπληρωθουν,δεδομενων των χρονοβορων διαδικασιων και του σερνομενου γραφειοκρατικου συστηματος.Εκτος κι αν εχουμε στο μυαλο μας οτι ο εκαστοτε δημαρχος θα πρεπει να πληρωνει απο τη τσεπη του,με τη ληξη της θητειας του τις οποιες υποχρεωσεις του δημου δημιουργηθηκαν,πραγμα οχι μονο οξυμωρο αλλα και αδυνατον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια υπάρχουν για να καταθέτουν οι αναγνώστες τις απόψεις και τις σκέψεις τους και να συνεισφέρουν στον πολιτισμένο διάλογο. Ανώνυμα σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο περιεχόμενο ή παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δεν θα δημοσιεύονται και θα διαγράφονται.Επίσης σχόλια με γραφή greeklish θα διαγράφονται. Ανώνυμα μηνύματα για προβολή από το blog οποιουδήποτε θέματος η προβλήματος, δεν θα λαμβάνονται υπ όψιν.
Το blog φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση και τη συμμετοχή σας.