Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ και το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

                       
                       ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

                                             Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες
Σας καλούμε σ’ αυτές τις εκλογές να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο Δήμο (Μανώλη Ραμαντάνη) και στην περιφέρεια (Βαγγέλης Μπούτας),  ψηφοδέλτια που μπορούν να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτηση που υπάρχει, μετατρέποντας την σε καθημερινή ανυπότακτη δράση διεκδίκησης και αγώνα.
Το κριτήριο που τίθεται σ’ αυτές τις εκλογές είναι ποια πολιτική δύναμη, ποιο ψηφοδέλτιο αποτελεί εγγύηση για την οργάνωση της πάλης του λαού, υπερασπίζοντας ό,τι  έχει απομείνει από δικαιώματα, αντικρούοντας τα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, δημιούργημα του ταξικού λαϊκού κινήματος (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ) είναι η μόνη αξιόπιστη λύση, με εγγύηση τους αγώνες που έδωσε το προηγούμενο διάστημα.
ΓΥΡΙΣΤΕ την πλάτη στους συνδυασμούς που αντιπροσωπεύουν τις πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για την κατάντια του τόπου και του λαού μας.
•  ΟΧΙ στις λογικές του “φάγανε μεν αλλά κάνανε έργο”, λογικές που μας καθιστούν συνυπεύθυνους και δίνουν συγχωροχάρτι στο σύστημα και σ’ αυτούς που το υπηρετούν.
ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ να υποταχτείτε στις υποσχέσεις κάθε είδος που εξαπέλυσαν κάποιοι υποψήφιοι εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
•  ΣΤΑΘΕΙΤΕ όρθιοι και με αξιοπρέπεια αυτό μόνο άλλωστε μας έχει απομείνει – επιλέξτε το δρόμο του αγώνα που είναι ο μόνος που εγγυάται ένα μέλλον καλύτερο, με δουλειά για όλους.
•  ΜΗΝ εμπιστεύεστε αυτούς που μόλις προ λίγου άφησαν τον καναπέ, ενόψει εκλογών και υπόσχονται λύσεις μέσα από τη διαχείριση και χωρίς σύγκρουση με το σύστημα. Αυτές οι “συνταγές”, μπορεί να φαίνονται “ρεαλιστικές”, όμως δοκιμάστηκαν πρόσφατα και αποδείχτηκαν αδιέξοδες.
Η λύση στα προβλήματα δεν εξασφαλίζονται ΜΟΝΟ με έναν ικανό Δήμαρχο. ΜΗΝ τους πιστεύετε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. ΨΗΦΙΣΤΕ το συνδυασμό μας για να συνεχίσουμε ΜΑΖΙ και από καλύτερες θέσεις τον αγώνα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Να αγωνιστούμε μαζί για:
1. Να αποτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση του νησιού μας  που οξύνθηκε με την απομάκρυνση και συρρίκνωση των Δημόσιων Υπηρεσιών.
2. Να ανατρέψουμε την τριτοκοσμική κατάσταση του Κέντρου Υγείας και να απαιτήσουμε αυτό που δικαιούμαστε: δημόσια, δωρεάν και αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη για όλους, ακόμα και τους ανασφάλιστους – ΑΜΕΣΗ στελέχωση του Κέντρου Υγείας και εφοδιασμό του με τον απαραίτητο εξοπλισμό – ΑΜΕΣΗ λειτουργία του Ιατρείου της Γλώσσας με μόνιμο προσωπικό (γιατρό – νοσηλευτή).
3. Να βελτιώσουμε την απαράδεκτη κατάσταση των σχολείων του νησιού μας, τόσο όσον αφορά την κτιριακή υποδομή και τον εξοπλισμό τους, όσο και την έγκαιρη στελέχωση τους. Θα επιδιώξουμε και θα διεκδικήσουμε τη δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί.
4. Θεωρώντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου, τον βοηθάει να ενταχθεί ομαλά στην κοινωνία, αναπτύσσει τη συλλογικότητα και την συνεργασία, στηρίζουμε κάθε δραστηριότητα αθλητισμού και φυσικής αγωγής στο νησί μας. Επιδιώκουμε άμεση στήριξη, οικονομική και ηθική, όλων των Αθλητικών Σωματίων  του νησιού μας, μακριά από παραγοντισμούς. Διεκδικούμε από το κράτος   τη δωρεάν χορήγηση όλων των προϋποθέσεων για ανάπτυξη του αθλητισμού για όλους. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλο το λαό.
5. Για σύγχρονη, φτηνή, ασφαλή και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με γνώμονα τις  ανάγκες των κατοίκων και όχι τα συμφέροντα  των εφοπλιστών. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες πρέπει να αποτελούν μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και του κράτους και όχι να αποτελούν προϊόν κερδοφορίας για τους εφοπλιστές. Για το σκοπό  αυτό δηλώνουμε ότι θα συγκρουστούμε με όλες τις δυνάμεις που υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα.
6. Για στήριξη της προσπάθειας για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του νησιού μας (Αγροτικός Συνεταιρισμός – Ελαιουργικό Εργοστάσιο – Σφαγεία). Δημιουργία προϋποθέσεων για τυποποίηση και διάθεση των παραγόμενων προϊόντων. Απαιτούμε άμεση πρόσληψη Γεωπόνου και Κτηνιάτρου.
7. Ο αγώνας μας για τα παραπάνω,  καθώς και για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, συνδέεται άμεσα και με την πολιτική μας για τον τουρισμό. Η βελτίωση των υποδομών του νησιού μας, οι φτηνές και καλές συγκοινωνίες  και η αύξηση της αγοραστικής δύναμης του κόσμου θα φέρουν και την τουριστική ανάπτυξη. Παράλληλα βέβαια θα αξιοποιήσουμε ΟΛΕΣ τις ευκαιρίες για προβολή και διαφήμιση και θα προβούμε στις αναγκαίες επιστημονικές μελέτες για να αξιοποιήσουμε τις τουριστικές δυνατότητες του νησιού μας στη σύγχρονη πραγματικότητα.
8. Να εναντιωθούμε στο ξεπούλημα του νησιού μας στην ιδιωτική κερδοφορία (λιμάνια, παραλίες).
 Αξιοποίηση όλων των λιμανιών μας – Αποκατάσταση ζημιών και αναβάθμιση του λιμανιού του Αγνώντα.
Αναβάθμιση και βελτίωση του λιμανιού της Γλώσσας(Λουτράκι). Ολοκλήρωση της μαρίνας στο Έλιος.
9. Αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής ικανότητας του Δήμου μέσω ΕΣΠΑ. Είναι χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, τα δικαιούμαστε και θα τα αξιοποιήσουμε με σύνεση.

                                          Συντοπίτες και Συντοπίτισσες

Ο ΔΗΜΟΣ του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ που μας ετοιμάζουν αποτελεί σκοτεινό εφιάλτη. Έχουν ήδη δρομολογηθεί:
1. Απολύσεις, που θα επιφέρουν μείωση της κοινωνικής προσφοράς του Δήμου και παράλληλα προώθηση  σημαντικών υπηρεσιών του στον ιδιωτικό τομέα (νερά, καθαριότητα κ.λ.π.). Νομιμοποίηση του εργασιακού Μεσαίωνα. Δουλειά μόνο με συμβάσεις (2μηνες, 5μηνες), με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και μαθητεία.
2. Αντιλαϊκή – φορομπηχτική πολιτική ως αντιστάθμισμα στις περικοπές των κρατικών επιχορηγήσεων (ήδη έχουν περικοπεί κατά 80% η ΣΑΤΑ και κατά 60% οι ΚΑΠ).
Η σιωπή των άλλων   συνδυασμών στο θέμα αυτό δηλώνει τη συνενοχή τους και αποκαλύπτει τις προθέσεις τους.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δεχτούμε αυτό το “ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ”,  για τον οποίο ήρθε μάλιστα  να συμβάλει η Task Force.
ΓΙΑ ΜΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ πρέπει να είναι αγωνιστής και να στέκει δίπλα στα προβλήματα των δημοτών.

● Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.
● Έμπρακτη υποστήριξη και αγώνας κατά των πλειστηριασμών σε λαϊκά νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις.
● Άμεση και ουσιαστική μείωση των δημοτικών τελών, λόγω της απώλειας του εισοδήματος των δημοτών και της άθλιας οικονομικής κατάστασης των επαγγελματιών.
● Απαίτηση άμεσης καταβολής των χρεωστούμενων από το κράτος στους Δήμους, που είναι χρήματα από τους φόρους του Ελληνικού λαού.
● Είμαστε αντίθετοι σε έναν ΔΗΜΟ επιχειρηματία. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό  για τους Δήμους. Ειδικά για το νησί μας απαιτούμε αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, γιατί το καλοκαίρι δεν είμαστε μόνο 5000 κάτοικοι.
● Αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών (τιμές ζώνης), που είναι πολύ πάνω από τις πραγματικές αξίες και επιφέρουν δυσβάστακτους φόρους.
● Διαγραφή όλων των χρεών των δημοτικών επιχειρήσεων (π.χ. ΔΕΑΣ), όπως ακριβώς το κράτος διαγράφει χρέη μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, ΠΑΕ και τραπεζών.
● Καμιά απόλυση στο ΔΗΜΟ. ΕΙΝΑΙ δέσμευση του συνδυασμού μας ότι θα αγωνιστεί και δεν θα υπογράψει ΚΑΜΙΑ απόλυση.
Ένα θετικό αποτέλεσμα σ’αυτήν  την εκλογική αναμέτρηση, σε Δήμο και Περιφέρεια, μπορεί να σημάνει την ανάταση του κινήματος. ΔΕ ζητάμε την στήριξη σου, ζητάμε να δείξεις το μπόι σου, να ξεπεράσεις την μοιρολατρία και να συμμετέχεις σ’αυτή μας την προσπάθεια. ΜΗΝ ελπίζεις σε σωτήρες. ΝΑ σηκωθείς και να αγωνιστείς γι’αυτά που σου κλέβουν.

                                 “Αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς
                                  Χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς”

Οι Σκοπελίτες δε σκύβουν το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη.



                              ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

                     ΟΝΟΜΑ                                      ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΡΑΜΑΝΤΑΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ     ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ   (επικεφαλής)
1 ΑΪΒΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ                 ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ                                                                         ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
2 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
3 ΒΑΡΕΤΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ            ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΨΑΡΑΔΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
4 ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΑΡΕΤΗ                   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
5 ΗΛΙΑΣ ΘΩΜΑΣ                    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ - ΜΑΓΕΙΡΑΣ
6 ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ                    ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ
7 ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ           ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΨΥΚΤΙΚΟΣ
8 ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ           ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
9 ΚΟΡΕΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ      ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ                                                                                      ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
10 ΚΟΥΚΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ            ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
11 ΛΑΡΥΓΓΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ         ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
12 ΛΙΘΑΔΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ       ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ                                                                        ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
13 ΜΑΚΑΡΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ        ΙΧΘΥΟΠΩΛΗΣ
14 ΜΙΧΕΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ              ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
15 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ         ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ                                                                   ΝΑΥΤΙΚΟΥ
16 ΠΑΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ        ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
17 ΠΡΙΟΝΙΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ - ΜΑΓΕΙΡΑΣ
18 ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΚΥΡΑΤΣΩ                ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
19 ΡΟΔΙΟΣ ΝΙΚΟΣ                    ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΗΣ
20 ΣΑΒΒΑ ΕΛΕΝΗ                      ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ
21 ΣΚΛΑΒΟΥ ΝΙΚΗ                 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
22 ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΕΥΗ            ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
23 ΤΡΑΧΑΝΑ ΟΥΡΑΝΙΑ                 ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
24 ΦΛΩΡΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Τοπικό Σκοπέλου
1 ΚΟΣΥΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ                                                                                                            ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
2 ΛΕΜΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
3 ΠΑΛΑΙΛΟΓΟΥ ΜΑΡΙΑ             ΟΙΚΙΑΚΑ
4 ΠΑΧΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ                ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ 
5 ΡΟΔΙΟΥ ΜΑΓΔΑ                      ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
6 ΣΤΙΒΑΧΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ            ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ
Τοπικό Γλώσσας
1 ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ         ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
2 ΦΑΛΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                  ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
3 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ         ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ

Κοινοποίηση

2 σχόλια:

  1. Τοπικό Συμβούλιο για το ΚΛΗΜΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς για το Κλήμα δεν κατεβάζει ο συνδυασμός.Οπως τα λάβαμε τα ονόματα έτσι τα βάλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια υπάρχουν για να καταθέτουν οι αναγνώστες τις απόψεις και τις σκέψεις τους και να συνεισφέρουν στον πολιτισμένο διάλογο. Ανώνυμα σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο περιεχόμενο ή παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δεν θα δημοσιεύονται και θα διαγράφονται.Επίσης σχόλια με γραφή greeklish θα διαγράφονται. Ανώνυμα μηνύματα για προβολή από το blog οποιουδήποτε θέματος η προβλήματος, δεν θα λαμβάνονται υπ όψιν.
Το blog φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση και τη συμμετοχή σας.